Balsem van Tolu
De balsem van Tolu is een kruid dat uit een zeer lange boom komt die in Colombia, Peru, Venezuela, Argentinië, Brazilië, Paraguay, en Bolivië kan worden gevonden. Deze kruideninstallatie is ook genoemd Balsem van Peru omdat het oorspronkelijk hoofdzakelijk van Peru werd uitgevoerd maar dat is niet meer het geval. De hars van deze boom is wat het waardevolst is en teruggewonnen op de zelfde manier dat één de waardevolle eigenschappen van een rubberboom door te onttrekken in het verzamelt. De kleverige hars die uit de boom komt wordt dan omgezet in balsem. Vandaag, zijn de belangrijkste exporteurs van Balsem van Tolu El Salvador, Colombia, en Venezuela.
In vroegere tijden was het stammengroepen van Mexico en Midden-Amerika dat de bladeren van Balsem van Tolu gebruikten om dergelijke gemeenschappelijke kwalen te behandelen zoals externe wonden, astma, koude, griep, en artritis. Sommige inheemse Indiërs gebruikten de schors in een aangedreven vorm als underarmdeodorant terwijl anderen het voor long en koude kwalen best vonden. Zij die in de regenwoudstammen voortkwamen gebruikten vaak Balsem van Tolu vrij voor vele geneeskrachtige doeleinden zoals abcessen, astma, bronchitis, catarrhus, hoofdpijn, reumatiek, pijnlijke plekken, verstuikingen, tuberculose, venerische ziekten, en wonden.
Aangezien deze kruideninstallatie in populariteit groeide, was het de Europeanen die binnen op de actie wilden en spoedig de Duitsers het voor farmaceutische doeleinden eveneens gebruikten. Zij vonden dat de Balsem van Tolu zeer goed voor antibacterieel werkte, schimmeldodend, en antiparasitic doeleinden zodat begonnen zij onmiddellijk het voor dergelijke dingen te gebruiken zoals schurft, ringworm, luizen, minder belangrijke verzweringen, wonden, gelegen plekken, en luieruitbarsting. Vandaag, wordt het gebruikt zeer vaak in actuele wondzalf voor de behandeling van wonden, zweren, en schurft.
Het kan in haartonicums, antidandruff shampoo, vrouwelijke hygiënenevels en als natuurlijke geur in zepen, detergentia, room, lotions, en parfums worden gevonden. In vroege 1800's, wilden de Verenigde Staten Balsem van Tolu eveneens gebruiken maar gebruikten het hoofdzakelijk voor behandelingen als hoest suppressants en ademhalingshulp die in hoestruiten en stropen wordt gebruikt, voor keelpijnen, en als damp inhalant voor ademhalingsnood.
De balsem van Tolu heeft een vanille zoals geur en smaak en het wordt gebruikt meestal voor de stropen, de frisdranken, de banketbakkerijen, en de kauwgom van de smaakstofhoest. De balsem van Tolu is wijd - beschikbaar nu in de V.S. De essentiële olie die van de gom wordt gedistilleerd wordt verkocht in kleine flessen en, in aromatherapy topically gebruikt. De geur wordt beschouwd als om helend en troostend. Het is nuttig voor meditatie en ontspanning die is waarom het onder de wereld van aromatherapy zo populair is geworden. De balsem van Tolu heeft een zeer uniek aroma dat het voor exotische bloemenfragrances uitstekend maakt.
Over het algemeen wordt zijn actueel gebruik geadviseerd voor huiduitbarstingen, eczema, en huidparasieten zoals schurft, ringworm, en hoofdluizen. De balsem van Tolu wordt overwogen gevoelig makend olie wat betekent dat het eerder zal om een allergische reactie op de huid te veroorzaken of een huidirriterend middel te zijn dan andere kruidenoliën in mensen zouden kunnen zijn die gevoelig zijn of algemeen allergieën aan installaties en kruiden hebben.
|